ROGN.

ROGN er mest af alt størrogn, men i dag føres andre rogntyper, samt gin, blinis, perlemorsskeer og unikt dansk træhåndværk tilegnet servering af caviaren også med i sortimentet. Størstedelen af vores produkter er fundet og tilvirket i samarbejde med vores gode partner i Tyskland, AKI (Altonaer Kaviar Import Haus). AKI har i 3 generationer været en central spiller på det europæiske marked både som caviar ”affineur”, med-producent, importør, eksportør og meget andet — i dag drives forretningen af Markus Rüsch, som bogstaveligt talt fik caviar ind med modermælken. Sammen med Markus og hans team smager og udvælger vi forskellige kvaliteter fra erfarne og dygtige producenter, flere gange årligt. Og herefter pakker Bruno ROGNs caviar og sender til København.

 
 

oscietra.

Acipenser gueldenstaedtii
Det russiske ord ’osetr’ kan oversættes til ’stør’ og det er sandsynligvis herfra navnet Oscietra (kan staves på mange måder) stammer fra. Som caviar fra en af de få oprindelige Kaspiske stører er disse æg enormt eftertragtede verden over. Vi ser ikke store mængder af kaspisk caviar fra Rusland, Iran eller Kazakhstan længere, men kvalitativt er nogle af de europæiske produktioner helt i topklasse og fuldt ud på linje med den caviar vi engang fik fra vilde stører. Oscietra er måske den mest forførende rogn af alle. Med den velkendte smørfedme, tydelige noter af fine nødder og en helt særlig, næsten frugtig syre til at give dybde og finesse, er Oscietra noget helt særligt. Kornstørrelsen svinger fra 2,7 mm. til op over 3 mm. og æggene er elegante, faste i strukturen og sprængfyldt med fedme og balanceret velsmag. Farveskalaen rummer stor diversitet lige fra lys brun eller olivengrøn til helt de mørke toner af brun eller grålig.

white sturgeon.

Acipenser transmontanus
Denne stør lever vildt i Nordamerika og er den tredje største af de kendte størarter. Den findes primært i de store flodudmundinger på vestkysten ud til Stillehavet. White Sturgeon kan i naturen nå en længde på 5-6 meter og en vægt på op imod 6-800 kg., hvilket gør den til et yndet trofæ for lystfiskere. Dens caviar er fløjsblød og cremet, og byder på lette noter af fede østers med en fin ”tanget” dybde. White Sturgeon fra ROGN er altid fra samme farm i Tyskland som efter vores mening producerer noget af verdens bedste White Sturgeon – masser af smag, uden at være for kraftig. Forvent en større rogn og mørk grå til helt sort farve.

GOLD.

Acipenser Schrenkii x Huso Dauricus
GOLD er ROGNs eneste oversøiske caviar. Denne caviar stammer altid fra Kina og typen har vundet hurtigt indpas over hele verden. Dette skyldes nok primært den meget milde smag, lidt som confiteret æggeblomme, samt æggenes fasthed og flotte gyldne skær. Typen er en hybrid hvilket betyder at caviaren stammer fra en krydsning mellem 2 forskellige størarter, nærmere kendt som Amur- og Kaluga støren. I naturen lever disse stører (og vilde hybrider) blandt andet i Amur floden som på en længere strækning danner grænse mellem Rusland og Kina.

BAERII.

Acipenser baerii
Baerii stammer fra den sibiriske stør, hvis vilde bestande lever i de største vandløbsbassiner og floder igennem det vidtrækkende sibiriske landskab. Baerii farmes og produceres i dag verden over og er en af de mest udbredte caviartyper og nyder stor popularitet hos restauranter, retail-butikker og privatforbrugere. Støren bliver kønsmoden allerede ved 5-7 år, og caviaren er kompleks og kan sagtens nydes som den er med fine noter af hasselnød. Ved længere modning får den hurtigt mere styrke i smagen og udvikler nok umami til, at caviaren nemt kan spille en signifikant rolle i kraftigere retter. Størrelsen på rognen er normalt omkring 2,5 mm og membranen er medium fast til cremet i strukturen. Farven ligger i den mørke ende af skalaen med de grå/sorte til mørk brune toner.

BELUGA.

Huso Huso
For mange er Beluga caviar og støren bag næsten mytisk. Den har i generationer været et brand i sig selv og selv de ellers uindviede i caviarens verden, kender ordet ’Beluga’ som en oplevelse kun få nogensinde oplever. Der er noget særligt ved Beluga, også i en virkelighed hvor vi kun har opdrættet stør og caviar på markedet. Støren er først kønsmoden i alderen 18-22, den kan blive mere end 100 år gammel og det er den største af alle størarter – der er fundet eksemplarer i det Kaspiske hav med en vægt på majestætiske 1,5 ton. Kornstørrelsen er naturligvis stor, over 3 mm. og farven spænder fra stålgrå til sort. Smagen er overdreven fedmefyldt og maritim, og æggenes delikate membran sprænges let og fylder munden.

GIN & ROGN.

ROGN Gin, et samarbejde mellem Radius Destillery & ROGN:
En tilfældig dag i Kødbyen på Vesterbro i København opstod idéen omkring et destillat med caviar. Det blev til verden måske første caviar-destillat og en nyfortolkning af den klassiske parring af vodka og caviar. Men hvor vodkaen gerne skal fremstå ren og have fokus på at klargøre paletten til caviarens fremtrædende rolle, skal ROGNs gin også bakke op og efterlade aromaer i mundhulen som spiller op til dans med støræggene. Vi har lavet i alt 2 versioner og 2. edition er et destillat med Oscietra, brunet smør, ristede valnødder, citrontimian og andet godt. Samarbejdet med Radius har allerede høstet stor ros fra anerkendte connaisseurs af gin og spiritus og vi er mildt sagt stolte af denne lille succeshistorie. Den seneste batch består af i alt 207 flasker.

Ørredrogn.

Ørredrogn fra danske hav- eller dambrug. Ikke pasteuriseret, men frosset.

Kalix Löjrom.

Områdebeskyttet löjrom fra Sverige. Den lille laksefisk, heltling fanges i en specifik, nordlig del af den Botniske bugt og rognen regnes for at være verdens bedste löjrom.

 

#caviarerogsårogn